Stadsartiest van Tienen / by Steven Massart

Op dinsdag 23 februari werd ik benoemd tot Stadsartiest van Tienen. Met deze titel mag ik de stad 2 jaar lang vertegenwoordigen. Samen met een videokunstenaar Matthias de Bondt en (strip)tekenaar Gianmaria Cashetto was ik kandidaat voor deze functie. Uiteindelijk zag de jury het meeste potentieel voor de invulling daarvan in mijn fotografisch werk.

Panoramafoto van Tienen

Panoramafoto van Tienen

Zeer fijn om te vernemen uit de lezing van het jury-verslag was :

Massart: weet de intrinsieke kwaliteit van zijn fotowerk te overtuigen, weet diversiteit, technische kwaliteit en compositie in zijn fotowerk te scheppen.

Zijn culturele horizon die blijkt uit zijn architectuur fotografie. De foto's van de architecturale ruimtes (ook in het buitenland) zijn een interessante aanvulling op de portretten en het werken in opdracht.

Het is altijd boeiend om een fotograaf te ontmoeten die Europa rondreist om een betonnen trap of trapleuning fotografeert van een toparchitect.

Met dergelijke commentaar kan je als fotograaf alleen maar enorm blij zijn !

 

Uiteraard is het nog te vroeg om te zeggen hoe dit concreet zal ingevuld worden. Wel is zeker dat we als architectuurfotograaf zeker "iets" zullen doen met de vele bouwwerken die in en buiten de stad oprijzen.

Wordt vervolgd ...