about SPACE ... Fine Art Architectural Photography ! by Steven Massart

15jaar.png

15 jaar fotograaf ... daarvoor willen we al eens iets speciaal doen !

De foto's van mijn MASTER QEP reeks zijn speciaal voor deze gelegenheid afgewerkt als Fine Art print op formaat A2 op  Hahnemühle Bartiet papier 350gr en beschikbaar als Limited Edition. Elke foto wordt door mezelf geprint, afgewerkt en genummerd.

De foto's kunnen besteld worden via de about SPACE - pagina of per mail via pix@architectuurreportage.be !

Fine Art Print op formaat A2

Fine Art Print op formaat A2

Optie 1 : 1 Print op formaat A2 - 75€

Print naar keuze

Limited Edition - 10 prints per beeld

BTW inbegrepen

Verzending binnen België : 10€

Fine Art Print op formaat A2 met Kader

Fine Art Print op formaat A2 met Kader

Optie 2 : 1 Print op formaat A2 met kader - 125€

Print naar keuze

Limited Edition - 10 prints per beeld 

BTW inbegrepen

Verzending binnen België : 15€

Box met 20 Fine Art Prints op formaat A2 en extra kder

Box met 20 Fine Art Prints op formaat A2 en extra kder

Optie 3  : 20 Prints op formaat A2 - 1.500€

Limited Edition - 10 boxen met de volledige reeks van 20 beelden

De kader en de doos worden u geschonken ter gelegenheid van 15 jaar Steven Massart - Fotografie !

BTW inbegrepen

Persoonlijke aflevering binnen België

 

Nota. Extra kaders zijn apart te bestellen.

15 jaar ! by Steven Massart

Precies 15 jaar geleden zette ik de stap naar een zelfstandige zaak. Eerst met schuchtere stapjes in bijberoep, al snel als fulltime zelfstandig fotograaf. 

Een makkelijke beslissing is de stap richting het onbekende zeker niet. Geen zekerheid voor de toekomst, geen vangnet als het mis gaat, noch enige garantie op succes.

Maar als het kriebelt ... dan moet je de stap durven zetten zeker ?! Plannen maken, nadenken over de aanpak. Met groot vertrouwen, vestigingsattest (toen moest dat nog als fotograaf) en klamme handen ging het richting Leuven om alles officieel te maken. Het bedrijfje "Steven Massart - Fotografie" was er !

Nu 15 jaar later kijk ik terug op een boeiend parcours over bergen en dalen, door regen en zonneschijn, met mooie uitzichten en via verraderlijke smalle paadjes langs diepe kloven ... . Omschrijvingen die mooi passen bij de 2 dingen die ik het liefst van alles doe : de wereld intrekken op weg naar mooie projecten in / en mooie omgevingen. Architectuur en landschap, mijn dada's.

Wat ben ik blij dat ik een jaar of 8 geleden in het gezelschap van mijn vrouw en architect Peter Van Impe (toen gewoon een goede kennis, nu vriend / klant / klankbord / reisgezel / ... ) aan een tafeltje terecht ben gekomen. "Steven wil verder gaan in architectuur maar zou wat er toch wat meer over willen / moeten weten. Zou het wat zijn om als vrije student terug naar de schoolbanken te trekken ?"

Studeren? Ik??? Tussen de schoolbanken en mezelf heeft het nooit echt geklikt dus dat was een idee dat me zeker en vast niet aantrok. Ik wilde mij wel meer verdiepen in architectuur maar daarom toch niet direct als student.

Gelukkig kwam toen de suggestie van Peter dat architecten veel op reis gaan. En dat het veel boeiender was om te ervaren hoe architecten met architectuur omgaan dan de theorie erachter te kennen. Zo gezegd, zo gedaan zat ik enkele maanden later op een bus richting Zwitserland in het gezelschap van een paar docenten en heel veel studenten van de architectuuropleiding van de universiteit in Leuven. En zo zouden er nog heel wat reizen volgen; Zwitserland, Oslo, Bordeaux, Portugal, ... samen met het Limburgse Architectuurwijzer of met de studenten van Leuven.

Vele gesprekken, trips en reportages later, ben ik op een punt gekomen waarop ik me zo goed als volledig focus op fotografie van het bouwproces in verschillende fases van afwerking en gebruik.

De rode draad in het hele verhaal is altijd de wil geweest om te groeien, steeds beter te worden in wat ik doe, de lat altijd hoger te leggen voor mezelf. Een QEP-label in 2012, 5 jaar later een MASTER QEP-label zijn slechts tussenstappen in een professionele weg die nog lang niet uitgelopen is.

Met volle goesting blijf ik er tegenaan gaan. De bron van nieuwe creatieve ideeën is nog lang niet opgedroogd. De dankbaarheid voor het vertrouwen dat ik krijg van mijn klanten, is groter dan ooit want het is dankzij jullie dat dit mogelijk is.

Daarvoor ook een welgemeende DANK U WEL ! aan allen die me op dit boeiende parcours gezelschap houden ! Dank u wel familie en vrienden, collega's voor hun openheid en het delen van hun kennis, klanten voor hun vertrouwen. Maar bovenal dank je wel Iris om me al 15 jaar de vrijheid te gunnen om dit te kunnen doen.

Op naar de volgende 15 jaar ! Op naar nieuwe uitdagingen !  

Prints !!! by Steven Massart

Op zoek naar een mooie eye-catcher voor uw bedrijf of uw woning ?  Een origineel cadeau voor de feesten of voor een verjaardag ?

Wij helpen u graag verder met rustgevende zeezichten of kleurrijke strandbeelden gemonteerd op Dibond of achter Acryl-glas ! Uiteraard in gelimiteerde oplage.

Neem een kijkje in de splinternieuwe webshop via http://architectuurreportage.be/prints

Er zullen regelmatig beelden bijkomen dus kom af en toe een kijkje nemen.

PS. Ter gelegenheid van de lancering en van Black Friday, krijgt u 20% op alle bestellingen tot en met 1 december. Gewoon even de code "BlackFriday" ingeven !

Nominations @ The Black and White Spider Awards ! by Steven Massart

Architectuurfotografie en landschapsfotografie zijn mijn 2 specialiteiten. Het is dan ook altijd fijn om erkenning te krijgen. Dit weekend was dat het geval op de Black and White Spider Awards waarbij in elke categorie een beeld gemonteerd werd.

Voor Architectuur werd dat een foto gemaakt voor Guerrilla office architects; een relatief klein en bescheiden project in het centrum van Leuven. Niet tegenstaande de oppervlakte is het wel een project geworden met bijzonder veel ruimtelijk gevoel.

Voor Landschap (Nature) werd het een zeezicht van onze eigen Belgische kust. Een plaats waar ik graag even langsloop wanneer er tijd is tussen 2 opdrachten door of (nog liever) samen met het gezin om er even uit te waaien en te genieten.

Mijn beelden en alle andere geselecteerde inzendingen vind je terug via http://www.thespiderawards.com/11thshow/index.php !

Postprocessing voor een mooiere omgeving by Steven Massart

Fotoreportages kunnen niet altijd uitgesteld worden tot alle omstandigheden optimaal zijn. De laatste werken aan het gebouw dienen nog uitgevoerd te worden. De buitenaanleg dient nog gefinaliseerd. Een naburig gebouw is niet klaar. Of gewone dagelijkse omstandigheden die invloed hebben op het resultaat; geparkeerde wagens op het moment van de reportage, een container, ... .

Om al deze puntjes te kunnen wegwerken betsaat er een prachtige tool ... Photoshop. Het wordt ingezet waar nodig met de nodige kennis van zaken. 

Chem & Tech lab (Leuven) by SVR Architects

EXPO : ARCHITECTUURFOTOGRAFIE by Steven Massart

In mijn functie als stadsartiest van Tienen mag ik weldra mijn eerste tentoonstelling houden. Dit wordt er eentje met mijn eigen werk als architectuurfotograaf. Hierin komen vooral beelden uit opdrachtwerk aan bod. Kom gerust een kijkje nemen !

Momenteel worden ook de eerste workshops in samenwerking met de academie opgestart. De bijhorende Work-In-Progress-expo zal plaatsvinden in een omgebouwde container. Er zal zowel  werk van mezelf als van de academie-studenten getoond worden. Het grote afsluit-moment vindt op 4 mei plaats !!

Ruimtelijkheid ondanks de beperkte ruimte by Steven Massart

Zowel enorm grote als bijzonder kleine projecten worden voor mijn lens geschoven. Elk project vraagt een eigen aanpak, heeft z'n eigen-heden.

In de loop der jaren heb ik regelmatig kunnen vaststellen dat "ruimtelijkheid" en "ruimte-gevoel" niet altijd in een rechtstreeks verband staan met de oppervlakte of het volume van een kamer. Dankzij een slim ruimtegebruik, doorzichten en licht, slagen sommige architecten er in je te doen vergeten dat je in een kamer amper groter dan een bed, normaal claustrofobie zou krijgen.

Studio, gefotografeerd voor Guerrilla Office Architects

Tende - inspiratiemagazine & website by Steven Massart

Ik mag al een tijdje de fotografie verzorgen voor Tende België. Tot midden vorig jaar ging dat bijna uitsluitend om gerealiseerde projecten; woningen en kantoorruimtes waar de verschillende leden van de Tende-groep raamdecoratie geplaatst hadden. 

Sindsdien is er heel wat fotografie bij gekomen. Zo heb ik alle vestigingen bezocht voor een reportage achter de schermen. Zowat alle medewerkers heb ik in beeld mogen brengen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden; verkopers, naaisters, plaatsers, de mensen van de administratie, ... . Maatwerk, precisie, vakmanschap en klantvriendelijkheid zijn enkele kernwoorden die me steeds opnieuw opgevallen zijn, ook zonder dat ze ooit expliciet vernoemd werden. 

In de herfst van vorig jaar werd er besloten een eerste Tende-magazine te lanceren. Geen droge productbrochure maar een "echt" magazine met interviews en sfeerbeelden, met projectfotografie en portretfotografie van medewerkers en vertegenwoordigers. Niet zonder enige fierheid durf ik te stellen dat het mede dankzij de fotografie een zeer geslaagd magazine is geworden !

Voor meer informatie over Tende èn fotografie van gerealiseerde projecten kan je terecht op www.tende.be. Het magazine is te verkrijgen op Batibouw en in de verschillende Tende-showrooms !

Stadsartiest van Tienen by Steven Massart

Op dinsdag 23 februari werd ik benoemd tot Stadsartiest van Tienen. Met deze titel mag ik de stad 2 jaar lang vertegenwoordigen. Samen met een videokunstenaar Matthias de Bondt en (strip)tekenaar Gianmaria Cashetto was ik kandidaat voor deze functie. Uiteindelijk zag de jury het meeste potentieel voor de invulling daarvan in mijn fotografisch werk.

Panoramafoto van Tienen

Panoramafoto van Tienen

Zeer fijn om te vernemen uit de lezing van het jury-verslag was :

Massart: weet de intrinsieke kwaliteit van zijn fotowerk te overtuigen, weet diversiteit, technische kwaliteit en compositie in zijn fotowerk te scheppen.

Zijn culturele horizon die blijkt uit zijn architectuur fotografie. De foto's van de architecturale ruimtes (ook in het buitenland) zijn een interessante aanvulling op de portretten en het werken in opdracht.

Het is altijd boeiend om een fotograaf te ontmoeten die Europa rondreist om een betonnen trap of trapleuning fotografeert van een toparchitect.

Met dergelijke commentaar kan je als fotograaf alleen maar enorm blij zijn !

 

Uiteraard is het nog te vroeg om te zeggen hoe dit concreet zal ingevuld worden. Wel is zeker dat we als architectuurfotograaf zeker "iets" zullen doen met de vele bouwwerken die in en buiten de stad oprijzen.

Wordt vervolgd ...

 

 

Een nieuw jaar, een nieuwe website ... by Steven Massart

Bij het begin van dit nieuwe jaar hoort ook een opgefriste website. Soberder en overzichtelijker dan voorheen !

Behance

Op Behance vind je meer beelden van gefotografeerde projecten :  https://www.behance.net/StevenMassart

 

Prints

Via deze nieuwe website heb je weldra ook de mogelijkheid om prints aan te kopen. Sober en strak, gemonteerd op aluminium of dibond. Een luxueuze uitstraling op diasec. Een print voor een kader of een foto op doek . Voor elk wat wils !

Weldra kan je hier terecht voor landschapsfoto's, zeezichten, architecturale details, ... . 

 

Blog

Via deze blog blijf je bovendien op de hoogte van de nieuwste reportages, opdrachten voor klanten, projecten, .... .