Steven Massart - Fotografie • www.architectuurreportage.be • info@stevenmassart.be • M. +32 473 34 03 25

MASTER QEP !!!

5 jaar na mijn QEP-label voor architectuurfotografie, behaalde ik tijdens de jurering van 9 juli in Falmouth (UK) mijn MASTER QEP-label !

 

 

Prints !!!

Op zoek naar een mooie eye-catcher voor uw bedrijf of uw woning ?  Een origineel cadeau voor de feesten of voor een verjaardag ?

Wij helpen u graag verder met rustgevende zeezichten of kleurrijke strandbeelden gemonteerd op Dibond of achter Acryl-glas ! Uiteraard in gelimiteerde oplage.

Neem een kijkje in de splinternieuwe webshop via http://architectuurreportage.be/prints

Er zullen regelmatig beelden bijkomen dus kom af en toe een kijkje nemen.

PS. Ter gelegenheid van de lancering en van Black Friday, krijgt u 20% op alle bestellingen tot en met 1 december. Gewoon even de code "BlackFriday" ingeven !

Nominations @ The Black and White Spider Awards !

Architectuurfotografie en landschapsfotografie zijn mijn 2 specialiteiten. Het is dan ook altijd fijn om erkenning te krijgen. Dit weekend was dat het geval op de Black and White Spider Awards waarbij in elke categorie een beeld gemonteerd werd.

Voor Architectuur werd dat een foto gemaakt voor Guerrilla office architects; een relatief klein en bescheiden project in het centrum van Leuven. Niet tegenstaande de oppervlakte is het wel een project geworden met bijzonder veel ruimtelijk gevoel.

Voor Landschap (Nature) werd het een zeezicht van onze eigen Belgische kust. Een plaats waar ik graag even langsloop wanneer er tijd is tussen 2 opdrachten door of (nog liever) samen met het gezin om er even uit te waaien en te genieten.

Mijn beelden en alle andere geselecteerde inzendingen vind je terug via http://www.thespiderawards.com/11thshow/index.php !

Postprocessing voor een mooiere omgeving

Fotoreportages kunnen niet altijd uitgesteld worden tot alle omstandigheden optimaal zijn. De laatste werken aan het gebouw dienen nog uitgevoerd te worden. De buitenaanleg dient nog gefinaliseerd. Een naburig gebouw is niet klaar. Of gewone dagelijkse omstandigheden die invloed hebben op het resultaat; geparkeerde wagens op het moment van de reportage, een container, ... .

Om al deze puntjes te kunnen wegwerken betsaat er een prachtige tool ... Photoshop. Het wordt ingezet waar nodig met de nodige kennis van zaken. 

Chem & Tech lab (Leuven) by SVR Architects

EXPO : ARCHITECTUURFOTOGRAFIE

In mijn functie als stadsartiest van Tienen mag ik weldra mijn eerste tentoonstelling houden. Dit wordt er eentje met mijn eigen werk als architectuurfotograaf. Hierin komen vooral beelden uit opdrachtwerk aan bod. Kom gerust een kijkje nemen !

Momenteel worden ook de eerste workshops in samenwerking met de academie opgestart. De bijhorende Work-In-Progress-expo zal plaatsvinden in een omgebouwde container. Er zal zowel  werk van mezelf als van de academie-studenten getoond worden. Het grote afsluit-moment vindt op 4 mei plaats !!

Ruimtelijkheid ondanks de beperkte ruimte

Zowel enorm grote als bijzonder kleine projecten worden voor mijn lens geschoven. Elk project vraagt een eigen aanpak, heeft z'n eigen-heden.

In de loop der jaren heb ik regelmatig kunnen vaststellen dat "ruimtelijkheid" en "ruimte-gevoel" niet altijd in een rechtstreeks verband staan met de oppervlakte of het volume van een kamer. Dankzij een slim ruimtegebruik, doorzichten en licht, slagen sommige architecten er in je te doen vergeten dat je in een kamer amper groter dan een bed, normaal claustrofobie zou krijgen.

Studio, gefotografeerd voor Guerrilla Office Architects

Tende - inspiratiemagazine & website

Ik mag al een tijdje de fotografie verzorgen voor Tende België. Tot midden vorig jaar ging dat bijna uitsluitend om gerealiseerde projecten; woningen en kantoorruimtes waar de verschillende leden van de Tende-groep raamdecoratie geplaatst hadden. 

Sindsdien is er heel wat fotografie bij gekomen. Zo heb ik alle vestigingen bezocht voor een reportage achter de schermen. Zowat alle medewerkers heb ik in beeld mogen brengen tijdens hun dagelijkse werkzaamheden; verkopers, naaisters, plaatsers, de mensen van de administratie, ... . Maatwerk, precisie, vakmanschap en klantvriendelijkheid zijn enkele kernwoorden die me steeds opnieuw opgevallen zijn, ook zonder dat ze ooit expliciet vernoemd werden. 

In de herfst van vorig jaar werd er besloten een eerste Tende-magazine te lanceren. Geen droge productbrochure maar een "echt" magazine met interviews en sfeerbeelden, met projectfotografie en portretfotografie van medewerkers en vertegenwoordigers. Niet zonder enige fierheid durf ik te stellen dat het mede dankzij de fotografie een zeer geslaagd magazine is geworden !

Voor meer informatie over Tende èn fotografie van gerealiseerde projecten kan je terecht op www.tende.be. Het magazine is te verkrijgen op Batibouw en in de verschillende Tende-showrooms !

Stadsartiest van Tienen

Op dinsdag 23 februari werd ik benoemd tot Stadsartiest van Tienen. Met deze titel mag ik de stad 2 jaar lang vertegenwoordigen. Samen met een videokunstenaar Matthias de Bondt en (strip)tekenaar Gianmaria Cashetto was ik kandidaat voor deze functie. Uiteindelijk zag de jury het meeste potentieel voor de invulling daarvan in mijn fotografisch werk.

Panoramafoto van Tienen

Panoramafoto van Tienen

Zeer fijn om te vernemen uit de lezing van het jury-verslag was :

Massart: weet de intrinsieke kwaliteit van zijn fotowerk te overtuigen, weet diversiteit, technische kwaliteit en compositie in zijn fotowerk te scheppen.

Zijn culturele horizon die blijkt uit zijn architectuur fotografie. De foto's van de architecturale ruimtes (ook in het buitenland) zijn een interessante aanvulling op de portretten en het werken in opdracht.

Het is altijd boeiend om een fotograaf te ontmoeten die Europa rondreist om een betonnen trap of trapleuning fotografeert van een toparchitect.

Met dergelijke commentaar kan je als fotograaf alleen maar enorm blij zijn !

 

Uiteraard is het nog te vroeg om te zeggen hoe dit concreet zal ingevuld worden. Wel is zeker dat we als architectuurfotograaf zeker "iets" zullen doen met de vele bouwwerken die in en buiten de stad oprijzen.

Wordt vervolgd ...

 

 

Een nieuw jaar, een nieuwe website ...

Bij het begin van dit nieuwe jaar hoort ook een opgefriste website. Soberder en overzichtelijker dan voorheen !

Behance

Op Behance vind je meer beelden van gefotografeerde projecten :  https://www.behance.net/StevenMassart

 

Prints

Via deze nieuwe website heb je weldra ook de mogelijkheid om prints aan te kopen. Sober en strak, gemonteerd op aluminium of dibond. Een luxueuze uitstraling op diasec. Een print voor een kader of een foto op doek . Voor elk wat wils !

Weldra kan je hier terecht voor landschapsfoto's, zeezichten, architecturale details, ... . 

 

Blog

Via deze blog blijf je bovendien op de hoogte van de nieuwste reportages, opdrachten voor klanten, projecten, .... .